skip to Main Content
0960-593000 skogsvet@gmail.com
Om oss
Sophie Delebecque

Sophie Delebecque

Mitt namn är Sophie Delebecque och jag kommer från Frankrike. Jag har bott i norra Sverige sedan september 2018. Jag studerade till veterinär vid National Veterinary School of Toulouse, i södra Frankrike. Mitt första arbete var på en liten klinik nära Bordeaux; för att sedan starta egen verksamhet i januari 2005.

I fem år arbetade jag som hästarveterinär, och gjorde bara hemkonsultationer. 2010 öppnade jag en klinik i en liten stad på landsbygden för att kunna behandla hundar och katter igen. Vi var två veterinärer och en sjuksköterska som arbetade där. Vi tog hand om alla slags djur, inklusive exotiska, eftersom vi arbetade med ett zoo. Under dessa år fick jag möjlighet att träna mig i akupunktur, osteopati och hästetologi. I januari 2018 bestämde jag mig för att pausa min veterinärverksamhet, och ta ett år att göra något annat. Jag kom för att tillbringa en vintersäsong på ett turistföretag som arbetar med slädhundar i Västerbotten.

Jag gillar norra Sverige, dess natur och lugn, så jag bestämde mig för att stanna här!

Anne Roth

Anne Roth

Mitt namn är Anne Roth, jag föddes i Tyskland och växte upp i Österrike. Hela mitt liv har jag vetat att jag vill bli veterinär, och studerade därför veterinärmedicin vid universitetet i Wien (1982 – 1989). Jag jobbade tre år som veterinär på en djurklinik, och startade senare min egen klinik 1992 i Salzburg/Österrike. År 2000/2001 gjorde jag min Master of Science in Wild Animal Health, och jobbade som veterinär/kurator för Zoo Salzburg 2003/2004. Dessutom är jag utbildad beteendeterapeut för hund och katt (2002). Jag har alltid haft djur, bland annat hundar, katter, fåglar och marsvin. Två av mina hundar var utbildade räddningshundar och vi var på jordbävningsuppdrag i Italien och Turkiet.

År 2018 sålde jag min klinik och flyttade till Sverige.

Varje liv är värdefullt!