skip to Main Content
0960-593000 skogsvet@gmail.com
Att bo ett djur

Att öppna upp ditt hem för ett djur är ett stort beslut, som du måste tänka igenom noga. Livslängden för en kastrerad katt är 15 år, för en hund är 12 år och för en häst är 20 till 30 år. När du köper ett djur förbinder du dig att ta hand om den under alla dess år i livet, inklusive när den är gammal, och inte längre kommer att ha samma fysiska kapacitet som när den var ung. Du förbinder dig att ge den en miljö som uppfyller dess behov, och ägna den tid som den behöver. I synnerhet förbinder du dig att ägna tid åt dess utbildning. En ung hund har mycket att lära sig. Det tar tid, energi och ibland till och med pengar, om det blir nödvändigt att ta lektioner från en professionell tränare. Men detta är extremt viktigt! En god utbildning är en förutsättning för en bra relation med ditt djur under hela dess liv. Tvärtom, om du misslyckad med att utbilda ditt djur, kan detta leda till beteendeproblem som kan få tråkiga konsekvenser.

Vi på Skogsveterinärerna kan hjälpa dig att få en balanserad relation med ditt husdjur.

Planerar du att adoptera ett djur? Kontakta oss gärna. Vi hjälper dig att välja rätt djur för din livsstil, dina planer och dina förmågor. Ta en titt på vår Facebook-sida, där hittar du annonser för djur som ska omplaceras.

Har du problem i ditt förhållande till ditt husdjur? Boka en tid för en beteendekonsultation, där vi hjälper dig att hitta en harmonisk relation med ditt djur. Att jobba förebyggande med beteenden är oerhört viktigt!

Har du en unghund, men ingen erfarenhet av hundträning? Vi kan ge dig råd om hur du ska kunna utveckla goda vanor. Kom ihåg att det är lättare att direkt ge ditt djur goda vanor än att behöva ändra på dåliga. Med andra ord är det lättare att utbilda än att om-utbilda. Så vänta inte tills problem uppstår, kom till oss först!

Du är alltid välkommen att hälsa på oss med ditt husdjur, så vi kan lära känna varandra och ditt djur får lära sig att inte vara rädd för att komma till kliniken!